digitale nieuwsbrief
Saskia Smit
digitale nieuwsbrief
12/31/2020
2 min
0

Nieuwe e-mail bouwer in Mailchimp

12/31/2020
2 min
0

Mailchimp biedt sinds een tijdje de mogelijkheid aan om je mailings in een nieuwe builder te maken. Deze mailingbouwer is nog wel een beta-versie.

Is deze nieuwe e-mailmaker een verbetering? Kan je je oude mailings er gemakkelijk(er) mee maken? Wat zijn de voor- en de nadelen van de new builder?
Ik laat het je weten in deze blog.

De eerste vraag die ik kreeg: Kun je huidige nieuwsbrief ook in de nieuwe bouwer maken?

Als je een kopie maakt van een eerdere nieuwsbrief, gemaakt op basis van een eigen gemaakte template, dan kun je je nieuwsbrief niet in de nieuwe builder maken. Een concept mail op basis van standaard Mailchimp template opent wel in de builder maar niet alles wordt mee overgenomen.

Op een mail gemaakt is met de oude of de nieuwe bouwer kun je zien door dat Mailchimp er een label Classic of New aan heeft gehangen.

Label Classic builder mailchimp

Het lijkt erop dat op dit moment het niet mogelijk is om zelf een template te ontwerpen voor de nieuwe mailmaker. Je kunt kiezen uit

  • Bold
  • Minimal
  • Natural
  • Simple text
  • Gallery

De builder biedt nu aan om direct in de ontwerpomgeving je tekst aan te passen. Iets dat eerst nog verwarring zorgde. Bij de oude versie van de mailmaker moet je eerst links op het blokje klikken om vervolgens rechts de tekst en het ontwerp aan te passen. De nieuwe manier lijkt meer gebruiksvriendelijk.

Het bewerken van je mail doe je in de nieuwe maker in het midden en links. Niet meer rechts. Dit is even wennen. Het toevoegen van blokken aan je mailing is nu wel meer intuïtiever.

Blok toevoegen Mailchimp - new builder

Keuze blok toevoegen - new builder Mailchimp

Het toevoegen van blokken, het aanpassen van je teksten en het opmaken en ontwerpen van je mailing gaat sneller. Alleen wanneer je een standaard template gebruikt voor je mailings is de new builder van Mailchimp nog de manier om je nieuwsbrieven te maken.

Waarschijnlijk komt er na deze Beta versie nog een update waarin je zelf template kunt vormgeven die je dan voor de new builder kunt gebruiken.

Dus ja de new builder is een verbetering als je af en toe een mailing maakt en verstuurd. Het werkt makkelijker en handiger en dus efficiënter en sneller.
Wanneer je al een template hebt die je gebruikt voor je Mailchimp nieuwsbrieven dan is het is de nieuwe maker nu nog niet te gebruiken.

De komende tijd hou ik de ontwikkelingen in de gaten, hou je hiervan op de hoogte. Schrijf je daarom in voor de update mailings door deze korte vragenlijst in te vullen.

In onderstaande video laat ik je kort zien, hoe de nieuwe mailmaker er uitziet en hoe je kunt schakelen tussen de ‘Classic’ en de ‘New’ versie.

Reacties
Categorieën